♥ + 1

Development


Accell IT Development ondersteunt de processen van Sales, Marketing, Finance en Supply Chain binnen Accell Group. De IT en dienstverlening van Development is de basis voor het gehele productieproces van een groot deel van de Accell organisaties. De IT bevat alle data en functionaliteit die de verschillende afdelingen nodig hebben voor het maken en verkopen van de Accell fietsen. Van het proces van inkoop van onderdelen, naar de productie van fietsen, de verkoop aan fietsendealers, de financiƫle afhandeling en de analyses op data voor procesverbetering.

De teams ERP, Web en BI faciliteren de IT en alle werkzaamheden die hiervoor nodig zijn met zo'n 25 mensen. De afdeling bedient verschillende Accell organisaties wereldwijd en heeft veel interactie met diverse bedrijfsonderdelen. Met de ontwikkeling van een aantal fundamentale nieuwe IT-systemen de komende jaren, is er veel ruimte voor inhoudelijke groei en ontwikkeling.

Teams

ERP

Team ERP ontwikkelt en onderhoudt het ERP-systeem wat de basis is van Accell's bedrijfsprocessen. Het ERP-systeem bevat alle data en processen van de inkoop van onderdelen, tot productie van fietsen, naar de financiële afhandeling. Met zo'n 1000 gebruikers is het het meest gebruikte IT-systeem van Accell. Met de breedte van het systeem voert het team ook een breed pallet aan werkzaamheden uit. Analyse van gebruikerswensen, het ontwerpen, ontwikkelen, aanpassen en testen van de software en implentatie bij de gebruikers. De integratie van het systeem met applicaties van externe partijen is een van de punten waarop momenteel een grote ontwikkeling plaats vindt.

Met nieuwe functionaliteit zoals Voicepicking bouwen we ons ERP uit, om optimaal aan te blijven sluiten bij de veranderende businessprocessen.

ERP
BI

Inzicht in data is een belangrijk onderdeel bij het verbeteren van productieprocessen. Het BI team faciliteert het tot stand komen van dit inzicht, door data uit de verschillende Accell Group systemen samen te brengen. Het state of the art data warehouse is de basis van waaruit de rapportages en dashboards worden aangeboden. Naast de reguliere werkzaamheden is het team betrokken bij een aantal grote projecten om het gebruik van data binnen Accell te optimaliseren, zoals Master Data Management.

BI is about providing the right data at the right time to the right people so that they can take the right decisions.

BI
Web

Ruim 22.000 fietsendealers wereldwijd bestellen hun fietsen, onderdelen en andere artikelen dagelijks via de inhouse ontwikkelde B2B webportal en app, die voor ieder merk een gepersonaliseerde look and feel heeft. Met een klein team van front-end en back-end developers ontwikkelen we continu nieuwe functionaiteiten, waarmee we voor de dealers steeds meer self-services integreren. De dealer kan hierdoor in onze portal ook terecht voor alle overige zaken die hij nodig heeft, zoals garantie en prijslabels.

Wij hanteren Scrum als werkmethode binnen team Web, waardoor we op een open en resultaatgerichte manier met elkaar werken. Met iteraties van 2 weken leveren we nieuwe functionaliteiten op.

Web

Dit is wat we doen

Mulesoft

Met Mulesoft bouwen we een integratieplatform om de koppelingen naar externe applicaties op een toekomstbestendige manier vorm te geven.

ERP stand-up

Met korte stand-ups informeert het ERP team elkaar dagelijks over de stand van zaken en issues.

Accentry App

Accentry, het B2B systeem waar ruim 22.000 dealers hun Accell producten en services in bestellen, is ook beschikbaar via een app.

IoT

Binnen het project IoT zetten we data van onze E-bikes om in gegevens die relevant zijn voor de consumenten, de productverbetering of de marketing. Natuurlijk altijd volgens GDPR-wetgeving.